Wersja PL

Lunch

Cena za lunch: 45 PLN

PONIEDZIAŁEK

ZUPA

Żurek krakowski / biała kiełbasa / jajko

DRUGIE DANIE

Rolada drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami / ryż szafranowy z kolorową papryką / sos śmietanowy z curry

VEGE

Panierowana cukinia w panko z serem dojrzewającym / ryż szafranowy z kolorową papryką / sos śmietanowy z curry / groszek cukrowy

WTOREK

ZUPA

Krem cebulowy z białym winem i tymiankiem / grzanki czosnkowe / czips serowy

DRUGIE DANIE

Schab nadziewany śliwką i morelą / puree ziemniaczane ze szczypiorkiem / sałatka z kapusty pekińskiej z warzywami i majonezem cytrynowym

VEGE

Pieczony kalafior ze śliwką i morelą / puree ziemniaczane ze szczypiorkiem / sałatka z kapusty pekińskiej z warzywami i majonezem cytrynowym

 

Środa

ZUPA

Kapuśniak góralski z ziemniakami / tarty Oscypek / świeży lubczyk

DRUGIE DANIE

Zapiekana cukinia faszerowana mieloną wieprzowiną z pomidorami i pepperonatą paprykową / zapiekany ser cheddar z mozzarellą / dressing prowansalski

VEGE

Zapiekana cukinia faszerowana „mielonym” wegańskim z pomidorami i pepperonatą paprykową / zapiekany ser cheddar z mozzarellą / dressing prowansalski

Czwartek

ZUPA

Minestrone z zielonych warzyw / makaron kuleczki grandine

DRUGIE DANIE

Maczanka po krakowsku – plastry wieprzowiny pieczonej z kminkiem i cebulą / maślana chałka / ogórki kiszone marynowane z gorczycą i cynamonem / frytki

VEGE

Maczanka po krakowsku – szarpane boczniaki pieczone z kminkiem i cebulą / maślana chałka / ogórki kiszone marynowane z gorczycą i cynamonem / frytki

Piątek

ZUPA

Warzywne spring rolls / słodki sos chilli z cytryną i kolendrą

DRUGIE DANIE

Miso ramen z kurczakiem w sezamie / wakame / nori / bób / jajko 6 minut / szalotka / pędy bambusa / makaron ramen  

 

VEGE

Miso ramen z pieczonym tofu w sezamie / wakame / nori / bób / jajko 6 minut / szalotka / pędy bambusa / makaron ramen

Przystawki
Zupy
Sałatki
Dania główne
Steki
Desery
Napoje
Menu dziecięce

Wersja EN

Lunch

Price for Lunch: 45 PLN

Monday

SOUP

Kraków-style sour rye soup / white sausage / egg

MAIN COURSE

Chicken roulade with spinach and sun-dried tomatoes / saffron rice with colorful bell peppers / creamy curry sauce

VEGGIE

Breaded zucchini in panko with aged cheese / saffron rice with colorful bell peppers / creamy curry sauce / sugar snap peas

Tuesday

SOUP

Onion cream soup with white wine and thyme / garlic croutons / cheese chips

MAIN COURSE

Pork loin stuffed with plum and apricot /  mashed potatoes with chives / cabbage salad with vegetables and lemon mayo

VEGGIE

Roasted cauliflower with plum and apricot / mashed potatoes with chives / cabbage salad with vegetables and lemon mayo

Wednesday

SOUP

Highlander-style cabbage soup with potatoes / grated cheese „Oscypek” / fresh lovage

MAIN COURSE

Baked zucchini stuffed with minced pork, tomatoes and bell pepper pepperonata / baked cheddar and mozzarella / Provençal dressing

VEGGIE

Baked zucchini stuffed with vegan "minced meat," tomatoes and bell pepper pepperonata / baked cheddar and mozzarella / Provençal dressing

Thursday

SOUP

Green vegetable minestrone / grandine pearl pasta

MAIN COURSE

Kraków-style Maczanka – slices of roasted pork with caraway and onion / buttery challah / pickled cucumbers marinated with mustard seeds and cinnamon / fries

VEGGIE

Kraków-style Maczanka – pulled oyster mushrooms roasted with caraway and onion / buttery challah / pickled cucumbers marinated with mustard seeds and cinnamon / fries

Friday

SOUP

Vegetable spring rolls / sweet chili sauce with lemon and coriander

MAIN COURSE

Miso ramen with sesame chicken / wakame / nori / broad beans /  egg / shallot / bamboo shoots / ramen noodles

VEGGIE

Miso ramen with roasted sesame tofu / wakame / nori / broad beans /  egg / shallot / bamboo shoots / ramen noodles

Starters
Soups
Salads
Main courses
Steaks
Desserts
Beverages
Kids Menu