Wersja PL
Cena za lunch: 45 PLN
PONIEDZIAŁEK
ZUPA
Krem z pomidorów daktylowych z marynowaną papryką / razowe grzanki / kwaśna śmietana bazyliowa
DRUGIE DANIE
Cepelinki z mięsem wołowo – wieprzowym / prażona cebulka / ciemny sos z warzyw z czarnym bzem / kiełki zielonego groszku
VEGE
Cepelinki z soczewicą i grzybami / prażona cebulka / świeży szczypiorek / dymka / ciemny sos z warzyw z czarnym bzem / kiełki zielonego groszku
WTOREK
ZUPA
Zupa tajska z warzywami i boczniakami / makaron ryżowy / świeża kolendra z mleczkiem kokosowym
DRUGIE DANIE
Burger z szarpaną wieprzowiną w sosie BBQ / sałata / pomidor / ogórek / sos cheddar z chilli / frytki
VEGE
Burger z szarpanymi boczniakami w sosie BBQ/ sałata / pomidor / ogórek / cebula / sos cheddar z chilli / frytki
Środa
ZUPA
Barszcz czerwony zabielany kwaśną śmietaną / gotowane jajko / warzywa / świeży koper
DRUGIE DANIE
Żeberko wieprzowe w glazurze miodowo-musztardowej / krokiety ziemniaczane z boczkiem i świeżymi ziołami / kapusta zasmażana z kminkiem
VEGE
Wegańskie „nugettsy” / sos jogurtowo- czosnkowy / krokiety ziemniaczane ze świeżymi ziołami / kapusta zasmażana z kminkiem
Czwartek
ZUPA
Krem z białych warzyw duszonych w maśle / groszek ptysiowy / pesto z rukoli i orzechów włoskich
DRUGIE DANIE
Zapiekane cannelloni z wołowiną i beszamelem / ser mozzarella / sos pomidorowy / sałatka z rukoli i roszponki z suszonymi pomidorami
VEGE
Zapiekane cannelloni ze szpinakiem i ricottą / ser mozzarella / sos pomidorowy / sałatka z rukoli i roszponki z suszonymi pomidorami
Piątek
ZUPA
Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, kurkumą i imbirem / jogurt różany
DRUGIE DANIE
Filet z Karmazyna z patelni / zapiekanka ziemniaczana z pasternakiem i topinamburem / brokuły pod beszamelem z prażonymi migdałami
VEGE
Pieczony kalafior w glazurze pomidorowo – miodowej / zapiekanka ziemniaczana z pasternakiem i topinamburem / brokuły pod beszamelem z prażonymi migdałami
Tatar z polędwicy wołowej
plastyczne żółtko / olej espresso / wędzony majonez imbirowy / piklowane płatki róży / sos Worcestershire / szalotka / kapary / szczypiorek / ogórek kiszony / marynowany podgrzybek z gorczycą i octem jabłkowym / musztarda z Meaux / chrust ziemniaczany / świeże pieczywo / masło z czosnkiem niedźwiedzim
Krewetki w sosie winno-maślanym
szalotka / czosnek / masło krewetkowe / kolorowe pomidorki koktajlowe z kolendrą / natka pietruszki / rukola / foccacia z rozmarynem / oliwa ziołowa
Szparagi
maślane rodzynki sułtanki / sos holenderski z bryndzą podhalańską /„risotto” z kalafiora z prażonym panko / jajko w koszulce / mini ekler z dojrzewającym serem Bursztyn / twarożek bazyliowy / prażone pestki dyni
Matias
nowany w soku z polskich wiśni w kolendrze / kompresowane jabłko z wanilią i gorczycą / veloute z rukwi wodnej / kwaśna śmietana z Małopolski / kawior z pstrąga z Zielenicy / piklowana szalotka z goździkami / rzodkiew arbuzowa / palony ziemniak w sianie / pieczywo własnego wypieku
Oscypek
suflet z Oscypka na gorąco z szałwią / obwarzanek własnego wypieku z makiem i mielonym różowym pieprzem / pesto z kiełków słonecznika i rukoli / chutney z żurawiny z borówkami i octem figowym / chips z mleka
Bulion z pieczonej kaczki
lubczykowe lane kluski / warzywa korzeniowe / nać pietruszki
Zupa rybna
łosoś / karmazyn / trawa cytrynowa / kaffir / pomidory / czosnek / ziemniaki / por / koper / śmietanka
Zupa szczawiowa
młody szpinak / szparagi / pieczony ziemniak / jajko w koszulce / wędzony pstrąg z Zielenicy / swojska maślanka z okolicznego gospodarstwa
Sałatka z grilowanym kurczakiem
jogurtowa marynata z ziołami i kuminem rzymskim / sałata rzymska / kiełki brokuła / bekon / płatki Grana Padano / prażone nasiona słonecznika / pomidorki koktajlowe / świeży ogórek / chipsy z bagietki z tymiankiem i czosnkiem / dressing majonezowy z anchois, kaparami i nacią pietruszki
Sałatka z karmelizowanym kozim serem
sałaty / młode liście szpinaku / dressing malinowy z octem figowym / arbuz marynowany w wiśniowym likierze Chopin Etiuda / rzodkiew arbuzowa z syropem klonowym i imbirem / pieczona gruszka z pistacjami / orzech włoski w karmelu / szparagi z miętą / kawior z pomarańczy / gofr ziołowy
Sałatka z mozzarellą (+ opcja dodania krewetek 5 sztuk)
sałata rzymska / rukola / dressing bazyliowy z nacią pietruszki i chilli / marynowana mozzarella mini z blanszowanymi kolorowymi pomidorkami bez skórki / pestki granatu / grzanki z foccaci / marynowane oliwki Kalamata / mango z kolendrą i chilli / prażone pestki dyni
Makaron z pieczonymi batatami w rozmarynie
płaty makaronu duszone w sosie śmietanowym z białym winem / palona gorgonzola piccante D.O.P. / młode liście szpinaku z cytryną / suszone pomidory / płatki Grana Padano / karmelizowane orzechy włoskie
Pierś z kaczki sous vide
babka ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim i tartym oscypkiem / plastyczne żółtko / sos demi glace z likierem Chopin Etiuda i wiśniami / puree z pieczonego buraka z octem z orzechów włoskich / zielone szparagi w maśle
Pieczona wieprzowina
miód spadziowy z rozmarynem i papryką wędzoną / pieczarka portobello w sosie demi glace ze śmietaną i musztardą z Meux / mini kopytka z masłem i truflą / szparagi
Pierś z kurczaka kukurydzianego sous vide
mus z pieczonych batatów w rozmarynie z masłem orzechowym / sos holenderski z bryndzą podhalańską / dziki brokuł / groszek cukrowy / kalafior gotowany z szafranem / młody bób / soliród
Cielęcina
polędwica z mlecznej cielęciny sous vide / sos z Madery i Porto z kaparami oraz czosnkiem niedźwiedzim w occie dereniowym / mus z pasternaku z prażonym sezamem / chimichurri ziołowe z chilli i limonką
Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami
bób / prażona cebulka / emulsja maślana z cydrem jabłkowym / zielona dymka / szczypiorek / skwarki z boczku / czarnuszka / kwaśna śmietana z Małopolski
Ziemniaczane kluseczki z leśnymi grzybami i polędwicą wołową
paski polędwicy wołowej z patelni / sos demi glace / cebulka dymka / szczypiorek / pasta truflowa / ser Emilgrana / prażone pestki dyni / smażone słupki marchewki / por / cykoria / szalotka / czosnek / zioła prowansalskie
Ziemniaczane kluseczki z leśnymi grzybami – wersja vegan
sos z pieczonych warzyw z czerwonym winem / pasta truflowa / zielone marynowane szparagi / wegański ser / prażone pestki dyni / smażone słupki marchewki / por / cykoria / szalotka / czosnek / zioła prowansalskie
Spaghetti z krewetkami
szalotka / czosnek / kolorowe pomidorki koktajlowe / białe wino / nać pietruszki / masło krewetkowe
Łosoś z pieca
risotto bazyliowo – cytrynowe z białym winem i szalotką / pieczone bataty / zielony groszek / marynowana mozzarella mini z blanszowanymi kolorowymi pomidorkami bez skórki / młode liście szpinaku z pieczonym burakiem i kremem balsamicznym
Karmazyn z patelni
smażone filety z karmazyna / sos maślano-cytrynowy z szalotką i białym winem / pomidorki koktajlowe / komosa ryżowa z bobem, kalafiorem i suszonymi pomidorami / soliród / sałatka ze świeżych ziół zagrodowych z olejem lnianym i cytryną
Stek z polędwicy wołowej 200g
sos demi glace z zielonym pieprzem i kurkami / masło z czosnkiem niedźwiedzim / babka ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim i tartym Oscypkiem / fasolka szparagowa z bekonem i orzechami w karmelu
Stek z antrykotu sezonowanego na sucho 350g
sos demi glace z zielonym pieprzem i kurkami / masło z czosnkiem niedźwiedzim / babka ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim i tartym Oscypkiem / fasolka szparagowa z bekonem i orzechami w karmelu
Stek z rostbefu sezonowanego na sucho 30 dni 300g
sos demi glace z zielonym pieprzem i kurkami / masło z czosnkiem niedźwiedzim / babka ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim i tartym Oscypkiem / fasolka szparagowa z bekonem i orzechami w karmelu
Sernik
baskijski sernik czekoladowy / mus mandarynkowy z melisą i chilli / lody śmietankowo – mleczne z aromatem kardamonu / bób tonka
Suflet pistacjowy
gorące ciastko pistacjowe z płynnym środkiem / truskawki duszone z rabarbarem / lody maślankowe z wiśniowym likierem Etiuda Chopin i morelami w tymianku
Tiramisu
krem mascarpone z wanilią i tartą skórką krwistej pomarańczy / karmelizowane mango z ananasem / biszkopty w zielonej herbacie z karmelem i limonką / kakao / malinowa beza
Espresso
Espresso
Americano
Americano
Cappuccino
Cappuccino
Wybór herbat liściastych
Herbaty czarne i aromatyzowane, herbaty zielone, napary
Pepsi / Pepsi max / 7up / Mirinda Orange / Schweppes Tonic
0,2l
Soki i nektary owocowe Toma
0,2l
Red bull
0,25l
Cisowianka gazowana / perlage
0,3l
Cisowianka niegazowana / perlage
0,7l
Guinness
0,44l
Okocim Lager lane
0,5l
PERUN
Gin Beefeater infuzowany cukierkami ice, mirabelka, sok z cytryny, sok jabłkowy, mięta, ogórek, top up prosecco
BABA JAGA
Rum Union Spice& Sea Salt, śmietanka, wanilia, białko, herbata matcha, puder z cytrusów
MOKOSZ
Wódka Chopin infuzowana skórkami z cytryny, puree truskawkowe, sok z cytryny, syrop cukrowy, pianka hibiskusowa
BIES
Becherovka, Campari, Martini Rubino, syrop rozmarynowo- wiśniowy
ZORZA
Jack Daniel's Jabłkowy, sok jabłkowy, trawa cytrynowa, syrop falernum, limonka
DZIEWANNA
Woodford Reserve, triple sec, Benriach The Smoky 12, syrop z dziewanny
Hendric’s
40ml
Monkey 47
40ml
El Jimador Blanco
40ml
El Jimador Reposado
40ml
Herradura Plata
40ml
Herradura Reposado
40ml
Havana 3
40ml
Havana 7
40ml
Dictador 12yo
40ml
Dictador 20yo
40ml
Kraken Black Spiced
40ml
Kuna Panama Aged Ron
40ml
Jameson
40ml
Jack Daniel’s
40ml
Woodford Reserve
40ml
Chivas Regal 12yo
40ml
Belvedere
40ml
Chopin Potato
40ml
Młody ziemniak
40ml
Żubrówka czarna
40ml
Żubrówka bison grass
40ml
Krzeska
40ml
Jagermaister
40ml
Chopin likier
40ml
Jack Daniel’s Fire / Apple / Honey
40ml
Domowy rosół
Z makaronem
Panierowane polędwiczki z kurczaka
Z kuleczkami ziemniaczanymi i duszoną marchewką paryską z pomarańczą
Tagliatelle z pulpecikami z indyka
W sosie pomidorowym
Ziemniaczane kluseczki na słodko
Z prażonym jabłkiem i gruszką, cynamonem, masłem i sokiem z pomarańczy
Ziemniaczane kluseczki
Z dorszem, łososiem i brokułem
Pancakes
Z kremem czekoladowym, owocami i bitą śmietaną
Wersja EN
Price for Lunch: 45 PLN
Monday
SOUP
Tomatoe Cream with marinated peppers / whole grain croutons / basil sour cream
MAIN COURSE
Dumplings stuffed with beef and pork / roasted onions / dark vegetable sauce with elderberry / green pea sprouts
VEGGIE
Dumplings stuffed with lentils and mushrooms / roasted onions / fresh chives / shallots / dark vegetable sauce with elderberry / green pea sprouts
Tuesday
SOUP
Thai vegetable soup with oyster mushrooms / rice noodles / fresh cilantro and coconut milk
MAIN COURSE
Pulled pork burger with BBQ sauce / lettuce / tomato / cucumber / cheddar chili sauce / fries
VEGGIE
Pulled oyster mushroom burger with BBQ sauce / lettuce / tomato / cucumber / onion / cheddar chili sauce / fries
Wednesday
SOUP
Creamy beet soup with sour cream / boiled egg / vegetables / fresh dill
MAIN COURSE
Pork ribs in honey-mustard glaze / potato croquettes with bacon and fresh herbs / braised cabbage with caraway seeds
VEGGIE
Vegan “nuggets” / yogurt-garlic sauce / potato croquettes with fresh herbs / braised cabbage with caraway seeds
Thursday
SOUP
Cream of white vegetables sautéed in butter / puffed peas / arugula and walnut pesto
MAIN COURSE
Baked cannelloni with beef and béchamel / mozzarella cheese / tomato sauce / arugula and lamb’s lettuce salad with sun-dried tomatoes
VEGGIE
Baked cannelloni with spinach and ricotta / mozzarella cheese / tomato sauce / arugula and lamb’s lettuce salad with sun-dried tomatoes
Friday
SOUP
Red lentil soup with vegetables, turmeric and ginger / rose yogurt
MAIN COURSE
Golden-crusted redfish fillet / potato casserole with parsnips and Jerusalem artichoke / broccoli with béchamel and roasted almonds
VEGGIE
Roasted cauliflower in tomato-honey glaze / potato casserole with parsnips and Jerusalem artichoke / broccoli with béchamel and roasted almonds
Beef tartare
sous vide egg yol k emulsion / espresso oil / smoked ginge r mayon naise / pickled rose petals / Worcestershire sauce / shallot / capers / chives / pickled cucumber / marinated bolete mushroom with mustard and apple vinegar / Meaux mustard / potato crips / fresh bread / wild garlic butter
Prawns in wine – butter sauce
shallot / garlic / shrimp butter / cherry tomatoes with coriander / parsley / arugula / rosemary focaccia /herb olive oil
Asparagus
buttery sultana raisins / hollandaise sauce with regional sheep cheese „Bryndza ”/ cauliflower "risotto" with roasted panko / poached egg / mini eclair with regional cheese „Bursztyn” / basil cottage cheese / roasted pumpkin seeds
Matjas herring
marinated in cherry juice with coriander / compressed apple with vanilla and mustard seeds /watercress velouté / sour cream from the Małopolska region / trout caviar from the village of Zielenica / pickled shallot with cloves / watermelon radish / roasted potato in hay / homemade bread
Smoked sheep’s cheese „Oscypek”
Hot smoked cheese souffle "Oscypek" with sage / homemade bagel with poppy seeds and red pepper / sunflower sprout and arugula pesto / Chutney made with cranberries, blueberries and fig vinegar / milk crisp
Roasted duck broth
lovage dumplings / root vegetables / dumpling filled with duck / parsley
Fish soup
salmon / crimson snapper / lemongrass / kaffir lime leaves / tomatoes / garlic / potatoes / leeks / dill / cream
Sorrel soup
Fresh spinach leaves / roasted potato / poached egg / smoked trout from the village of Zielenica / homemade buttermilk from a local farm
Grilled chicken salad
Yogurt marinade with herbs and Roman cumin / romaine lettuce / broccoli sprouts / bacon / Grana Padano flakes / roasted sunflower seeds / cherry tomatoes / fresh cucumber / thyme and garlic baguette crisps / mayonnaise dressing with anchovies, capers and parsley
Carmelized goat cheese salad
Lettuce / baby spinach / raspberry dressing with fig vinegar / watermelon marinated in Chopin cherry liqeuer / watermelon radish with maple syrup and ginger / roasted pear with pistachios / caramelized walnuts / asparagus with mint / orange caviar / herb waffle
Mozzarella salad (+add shrimps (5pcs)
Lettuce / arugula / basil dressing with parsley and chili / marinated mini mozzarella with blanched colorful tomatoes / pomegranate seeds / focaccia croutons / marinated Kalamata olives / mango with coriander and chili / roasted pumpkin seeds
Pasta with roasted sweet potatoes in rosemary
lasagna sheets simmered in cream sauce with white wine / burnt gorgonzola piccante D.O.P / fresh spinach leaves with lemon / sun-dried tomatoes / Grana Padano flakes / caramelized walnuts
Beef tenderloin steak 200g
demi glace sauce with garlic peppercorns and chanterelle mushrooms/ wild garlic butter/ potato souffle with wild garlic and grated sheep's cheese "Oscypek"/ green beans with bacon and carmelized nuts
Dry-aged loin 270g
demi glace sauce with garlic peppercorns and chanterelle mushrooms/ wild garlic butter/ potato souffle with wild garlic and grated sheep's cheese "Oscypek"/ green beans with bacon and carmelized nuts
Dry-aged roast beef 300g
demi glace sauce with garlic peppercorns and chanterelle mushrooms/ wild garlic butter/ potato souffle with wild garlic and grated sheep's cheese "Oscypek"/ green beans with bacon and carmelized nuts
Sous vide duck breast
potato souffle with wild garlic and grated sheep’s cheese "Oscypek" / sous vide egg yolk emulsion / demi-glace sauce with Chopin's cherry liquere and cherries / roasted beetroot puree with walnut vinegar / green asparagus with butter
Roast pork
Honeydew honey with rosemary and smoked pepper / Portobello mushroom in demi-glace sauce with cream and Meux mustard / mini dumplings with butter and truffle / asparagus
Sous vide corn chicken breast
roasted sweet potato mousse with rosemary and peanut butter / hollandaise sauce with regional sheep cheese "Bryndza" / wild broccoli / snap peas / cauliflower cooked with saffron / broad beans / samphire
Veal
sous vide milk-fed veal tenderloin / Madeira and Porto wine sauce with capers, wild garlic in cornelian cherry vinegar / parsnip mousse with toasted sesame / herb chimichurri with chili and lime
Dumplings stuffed with smoked cheese and potato
broad beans / roasted onion / butter emulsion with apple cider / green spring onions / chives / bacon crumbs / black cumin / sour cream from the Małopolska region
Potato dumplings with wild mushrooms & beef tenderloin
pan-grilled beef tenderloin strips / demi-glace sauce / spring onions / chives / truffle paste / Emilgrana cheese / roasted pumpkin seeds / fried carrot sticks / leek / chicory / shallot / garlic / Provencal herbs
Beef tenderloin steak 200g
demi glace sauce with garlic peppercorns and chanterelle mushrooms/ wild garlic butter/ potato souffle with wild garlic and grated sheep's cheese "Oscypek"/ green beans with bacon and carmelized nuts
Cheesecake
basque chocolate cheesecake / tangerine mousse with melissa and chili / cream-milk ice cream with cardamom flavor / aromatized tonka bean
Pistachio souffle
hot pistachio lava cake / stewed strawberries with rhubarb / buttermilk ice cream with Chopin's cherry liqueur and thyme infused apricot
Tiramisu
mascarpone cream with vanilla and grated zest of blood orange / caramelized mango with pineapple / lady fingers in green tea with caramel and lime / cocoa / raspberry meringue
Espresso
Espresso
Americano
Americano
Cappuccino
Cappuccino
Wybór herbat liściastych
Herbaty czarne i aromatyzowane, herbaty zielone, napary
Pepsi / Pepsi max / 7up / Mirinda Orange / Schweppes Tonic
0,2l
Soki i nektary owocowe Toma
0,2l
Red bull
0,25l
Cisowianka gazowana / perlage
0,3l
Cisowianka niegazowana / perlage
0,7l
Guinness
0,44l
Okocim Lager lane
0,5l
PERUN
Gin Beefeater infuzowany cukierkami ice, mirabelka, sok z cytryny, sok jabłkowy, mięta, ogórek, top up prosecco
BABA JAGA
Rum Union Spice& Sea Salt, śmietanka, wanilia, białko, herbata matcha, puder z cytrusów
MOKOSZ
Wódka Chopin infuzowana skórkami z cytryny, puree truskawkowe, sok z cytryny, syrop cukrowy, pianka hibiskusowa
BIES
Becherovka, Campari, Martini Rubino, syrop rozmarynowo- wiśniowy
ZORZA
Jack Daniel's Jabłkowy, sok jabłkowy, trawa cytrynowa, syrop falernum, limonka
DZIEWANNA
Woodford Reserve, triple sec, Benriach The Smoky 12, syrop z dziewanny
Hendric’s
40ml
Monkey 47
40ml
El Jimador Blanco
40ml
El Jimador Reposado
40ml
Herradura Plata
40ml
Herradura Reposado
40ml
Havana 3
40ml
Havana 7
40ml
Dictador 12yo
40ml
Dictador 20yo
40ml
Kraken Black Spiced
40ml
Kuna Panama Aged Ron
40ml
Jameson
40ml
Jack Daniel’s
40ml
Woodford Reserve
40ml
Chivas Regal 12yo
40ml
Belvedere
40ml
Chopin Potato
40ml
Młody ziemniak
40ml
Żubrówka czarna
40ml
Żubrówka bison grass
40ml
Krzeska
40ml
Jagermaister
40ml
Chopin likier
40ml
Jack Daniel’s Fire / Apple / Honey
40ml
Homemade broth
With noodles
Breaded chicken tenderloin
With potato balls and stewed sweet carrots with orange
Tagliatelle with turkey meatballs
In tomato sauce
Sweet potato dumplings
With roasted apple and pear , cinnamon, butter and orange juice
Potato dumplings
In butter sauce with salmon cod and broccoli
Pancakes
With chocolate cream, fruit and whipped cream