Wersja PL

Lunch

Cena za lunch: 45 PLN

PONIEDZIAŁEK

ZUPA

Krem z pomidorów daktylowych z marynowaną papryką / razowe grzanki / kwaśna śmietana bazyliowa

DRUGIE DANIE

Cepelinki z mięsem wołowo – wieprzowym / prażona cebulka / ciemny sos z warzyw z czarnym bzem / kiełki zielonego groszku

VEGE

Cepelinki z soczewicą i grzybami / prażona cebulka / świeży szczypiorek / dymka / ciemny sos z warzyw z czarnym bzem / kiełki zielonego groszku

WTOREK

ZUPA

Zupa tajska z warzywami i boczniakami / makaron ryżowy / świeża kolendra z mleczkiem kokosowym

DRUGIE DANIE

Burger z szarpaną wieprzowiną w sosie BBQ / sałata / pomidor / ogórek / sos cheddar z chilli / frytki

VEGE

Burger z szarpanymi boczniakami w sosie  BBQ/  sałata / pomidor / ogórek / cebula / sos cheddar z chilli / frytki

Środa

ZUPA

Barszcz czerwony zabielany kwaśną śmietaną / gotowane jajko / warzywa / świeży koper

DRUGIE DANIE

Żeberko wieprzowe w glazurze miodowo-musztardowej / krokiety ziemniaczane z boczkiem i świeżymi ziołami / kapusta zasmażana z kminkiem

VEGE

Wegańskie „nugettsy” / sos jogurtowo- czosnkowy / krokiety ziemniaczane ze świeżymi ziołami / kapusta zasmażana z kminkiem

Czwartek

ZUPA

Krem z białych warzyw duszonych w maśle / groszek ptysiowy / pesto z rukoli i orzechów włoskich

DRUGIE DANIE

Zapiekane cannelloni z wołowiną i beszamelem / ser mozzarella / sos pomidorowy / sałatka z rukoli i roszponki z suszonymi pomidorami

VEGE

Zapiekane cannelloni ze szpinakiem i ricottą / ser mozzarella / sos pomidorowy / sałatka z rukoli i roszponki z suszonymi pomidorami  

Piątek

ZUPA

Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, kurkumą i imbirem / jogurt różany

DRUGIE DANIE

Filet z Karmazyna z patelni / zapiekanka ziemniaczana z pasternakiem i topinamburem / brokuły pod beszamelem z prażonymi migdałami

VEGE

Pieczony kalafior w glazurze pomidorowo – miodowej / zapiekanka ziemniaczana z pasternakiem i topinamburem / brokuły pod beszamelem z prażonymi migdałami

Przystawki
Zupy
Sałatki
Dania główne
Steki
Desery
Napoje
Menu dziecięce

Wersja EN

Lunch

Price for Lunch: 45 PLN

Monday

SOUP

Tomatoe Cream with marinated peppers / whole grain croutons / basil sour cream

MAIN COURSE

Dumplings stuffed with beef and pork / roasted onions / dark vegetable sauce with elderberry / green pea sprouts

VEGGIE

Dumplings stuffed with lentils and mushrooms / roasted onions / fresh chives / shallots / dark vegetable sauce with elderberry / green pea sprouts

Tuesday

SOUP

Thai vegetable soup with oyster mushrooms / rice noodles / fresh cilantro and coconut milk

MAIN COURSE

Pulled pork burger with BBQ sauce / lettuce / tomato / cucumber / cheddar chili sauce / fries

VEGGIE

Pulled oyster mushroom  burger with BBQ sauce / lettuce / tomato / cucumber / onion / cheddar chili sauce / fries

Wednesday

SOUP

Creamy beet soup with sour cream / boiled egg / vegetables / fresh dill

MAIN COURSE

Pork ribs in honey-mustard glaze / potato croquettes with bacon and fresh herbs / braised cabbage with caraway seeds

VEGGIE

Vegan “nuggets” / yogurt-garlic sauce / potato croquettes with fresh herbs / braised cabbage with caraway seeds

Thursday

SOUP

Cream of white vegetables sautéed in butter / puffed peas / arugula and walnut pesto

MAIN COURSE

Baked cannelloni with beef and béchamel / mozzarella cheese / tomato sauce / arugula and lamb’s lettuce salad with sun-dried tomatoes

VEGGIE

Baked cannelloni with spinach and ricotta / mozzarella cheese / tomato sauce / arugula and lamb’s lettuce salad with sun-dried tomatoes

Friday

SOUP

Red lentil soup with vegetables, turmeric and ginger / rose yogurt

MAIN COURSE

Golden-crusted redfish fillet / potato casserole with parsnips and Jerusalem artichoke / broccoli with béchamel and roasted almonds

VEGGIE

Roasted cauliflower in tomato-honey glaze / potato casserole with parsnips and Jerusalem artichoke / broccoli with béchamel and roasted almonds

Starters
Soups
Salads
Main courses
Steaks
Desserts
Beverages
Kids Menu