Wersja PL
Cena za lunch: 45 PLN
PONIEDZIAŁEK
ZUPA
Żurek krakowski / biała kiełbasa / jajko
DRUGIE DANIE
Rolada drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami / ryż szafranowy z kolorową papryką / sos śmietanowy z curry
VEGE
Panierowana cukinia w panko z serem dojrzewającym / ryż szafranowy z kolorową papryką / sos śmietanowy z curry / groszek cukrowy
WTOREK
ZUPA
Krem cebulowy z białym winem i tymiankiem / grzanki czosnkowe / czips serowy
DRUGIE DANIE
Schab nadziewany śliwką i morelą / puree ziemniaczane ze szczypiorkiem / sałatka z kapusty pekińskiej z warzywami i majonezem cytrynowym
VEGE
Pieczony kalafior ze śliwką i morelą / puree ziemniaczane ze szczypiorkiem / sałatka z kapusty pekińskiej z warzywami i majonezem cytrynowym
Środa
ZUPA
Kapuśniak góralski z ziemniakami / tarty Oscypek / świeży lubczyk
DRUGIE DANIE
Zapiekana cukinia faszerowana mieloną wieprzowiną z pomidorami i pepperonatą paprykową / zapiekany ser cheddar z mozzarellą / dressing prowansalski
VEGE
Zapiekana cukinia faszerowana „mielonym” wegańskim z pomidorami i pepperonatą paprykową / zapiekany ser cheddar z mozzarellą / dressing prowansalski
Czwartek
ZUPA
Minestrone z zielonych warzyw / makaron kuleczki grandine
DRUGIE DANIE
Maczanka po krakowsku – plastry wieprzowiny pieczonej z kminkiem i cebulą / maślana chałka / ogórki kiszone marynowane z gorczycą i cynamonem / frytki
VEGE
Maczanka po krakowsku – szarpane boczniaki pieczone z kminkiem i cebulą / maślana chałka / ogórki kiszone marynowane z gorczycą i cynamonem / frytki
Piątek
ZUPA
Warzywne spring rolls / słodki sos chilli z cytryną i kolendrą
DRUGIE DANIE
Miso ramen z kurczakiem w sezamie / wakame / nori / bób / jajko 6 minut / szalotka / pędy bambusa / makaron ramen
VEGE
Miso ramen z pieczonym tofu w sezamie / wakame / nori / bób / jajko 6 minut / szalotka / pędy bambusa / makaron ramen
Tatar z polędwicy wołowej
plastyczne żółtko / olej espresso / wędzony majonez imbirowy / piklowane płatki róży / sos Worcestershire / szalotka / kapary / szczypiorek / ogórek kiszony / marynowany podgrzybek z gorczycą i octem jabłkowym / musztarda z Meaux / chrust ziemniaczany / świeże pieczywo / masło z czosnkiem niedźwiedzim
Krewetki w sosie winno-maślanym
szalotka / czosnek / masło krewetkowe / kolorowe pomidorki koktajlowe z kolendrą / natka pietruszki / rukola / foccacia z rozmarynem / oliwa ziołowa
Oscypek
suflet z Oscypka na gorąco z szałwią / obwarzanek własnego wypieku z makiem i mielonym różowym pieprzem / pesto z kiełków słonecznika i rukoli / chutney z żurawiny z borówkami i octem figowym / chips z mleka
Bulion z pieczonej kaczki
lubczykowe lane kluski / warzywa korzeniowe / nać pietruszki
Zupa rybna
łosoś / karmazyn / trawa cytrynowa / kaffir / pomidory / czosnek / ziemniaki / por / koper / śmietanka
Sałatka z grilowanym kurczakiem
jogurtowa marynata z ziołami i kuminem rzymskim / sałata rzymska / kiełki brokuła / bekon / płatki Grana Padano / prażone nasiona słonecznika / pomidorki koktajlowe / świeży ogórek / chipsy z bagietki z tymiankiem i czosnkiem / dressing majonezowy z anchois, kaparami i nacią pietruszki
Sałatka z karmelizowanym kozim serem
sałaty / młode liście szpinaku / dressing malinowy z octem figowym / arbuz marynowany w wiśniowym likierze Chopin Etiuda / rzodkiew arbuzowa z syropem klonowym i imbirem / pieczona gruszka z pistacjami / orzech włoski w karmelu / szparagi z miętą / kawior z pomarańczy / gofr ziołowy
Pierś z kaczki sous vide
GRATIN ZIEMNIACZANA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I TARTYM OSCYPKIEM / PLASTYCZNE ŻÓŁTKO / SOS DEMI GLACE Z ETIUDĄ WIŚNIOWĄ OD CHOPINA I WIŚNIAMI / PUREE Z PIECZONEGO BURAKA Z OCTEM Z ORZECHÓW WŁOSKICH / KARMELIZOWANA PIETRUSZKA Z WANILIĄ I ROKITNIKIEM
Pieczona wieprzowina
MIÓD SPADZIOWY Z ROZMARYNEM I PAPRYKĄ WĘDZONĄ / PIECZARKA PORTOBELLO W SOSIE DEMI GLACE ZE ŚMIETANĄ I MUSZTARDĄ Z MEUX / ZIEMNIACZANE KLUSECZKI HALUSKY Z MARYNOWANĄ DYNIĄ
Pierś z kurczaka kukurydzianego sous vide
mus z pieczonych batatów w rozmarynie z masłem orzechowym / sos holenderski z bryndzą podhalańską / dziki brokuł / groszek cukrowy / kalafior gotowany z szafranem / młody bób / soliród
Cielęcina
polędwica z mlecznej cielęciny sous vide / sos z Madery i Porto z kaparami oraz czosnkiem niedźwiedzim w occie dereniowym / mus z pasternaku z prażonym sezamem / chimichurri ziołowe z chilli i limonką
Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami
bób / prażona cebulka / emulsja maślana z cydrem jabłkowym / zielona dymka / szczypiorek / skwarki z boczku / czarnuszka / kwaśna śmietana z Małopolski
Ziemniaczane kluseczki z leśnymi grzybami i polędwicą wołową
SMAŻONA POLĘDWICA WOŁOWA/ SOS DEMI GLACE / CEBULKA DYMKA / SZCZYPIOREK / PASTA TRUFLOWA / SER EMILGRANA / PRAŻONE PESTKI DYNI / SMAŻONE SŁUPKI MARCHEWKI / POR / CYKORIA / SZALOTKA / CZOSNEK / ZIOŁA PROWANSALSKIE
Ziemniaczane kluseczki z leśnymi grzybami
SOS Z PIECZONYCH WARZYW Z CZERWONYM WINEM / PASTA TRUFLOWA / MARYNOWANA DYNIA Z SYROPEM KLONOWYM I IMBIREM / WEGAŃSKI SER / PRAŻONE PESTKI DYNI / SMAŻONE SŁUPKI MARCHEWKI / POR / CYKORIA / SZALOTKA / CZOSNEK / ZIOŁA PROWANSALSKIE
Tagliatelle z krewetkami
SZALOTKA / CZOSNEK / KOLOROWE POMIDORKI KOKTAJLOWE / BIAŁE WINO / NAĆ PIETRUSZKI / MASŁO KREWETKOWE
Łosoś z pieca
risotto bazyliowo – cytrynowe z białym winem i szalotką / pieczone bataty / zielony groszek / marynowana mozzarella mini z blanszowanymi kolorowymi pomidorkami bez skórki / młode liście szpinaku z pieczonym burakiem i kremem balsamicznym
Stek z polędwicy wołowej 200g
SOS DEMI GLACE Z ZIELONYM PIEPRZEM I KURKAMI / MASŁO Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM / PIECZONE WARZYWA Z ZIOŁAMI / MAŚLANE PUREE ZIEMNIACZANE Z TRUFLĄ I SZCZYPIORKIEM
Stek z antrykotu sezonowanego na sucho 350g
SOS DEMI GLACE Z ZIELONYM PIEPRZEM I KURKAMI / MASŁO Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM / PIECZONE WARZYWA Z ZIOŁAMI / MAŚLANE PUREE ZIEMNIACZANE Z TRUFLĄ I SZCZYPIORKIEM
Sernik
KREMOWY SERNIK KRAKOWSKI / RÓŻANY LUKIER Z DODATKIEM LIKIERU KOKOSOWEGO OD CHOPINA / LODY MLECZNO-BAKALIOWE WŁASNEGO WYROBU / KRWISTA POMARAŃCZA
Suflet pistacjowy
GORĄCE CIASTKO PISTACJOWE Z PŁYNNYM ŚRODKIEM / DUSZONE TRUSKAWKI Z RABARBAREM / LODY MAŚLANKOWE Z ETIUDĄ WIŚNIOWĄ OD CHOPINA I MORELAMI W TYMIANKU
Espresso
Espresso
Americano
Americano
Cappuccino
Cappuccino
Wybór herbat liściastych
Herbaty czarne i aromatyzowane, herbaty zielone, napary
Pepsi / Pepsi max / 7up / Mirinda Orange / Schweppes Tonic
0,2l
Soki i nektary owocowe Toma
0,2l
Red bull
0,25l
Cisowianka gazowana / perlage
0,3l
Cisowianka niegazowana / perlage
0,7l
Guinness
0,44l
Okocim Lager lane
0,5l
PERUN
Gin Beefeater infuzowany cukierkami ice, mirabelka, sok z cytryny, sok jabłkowy, mięta, ogórek, top up prosecco
BABA JAGA
Rum Union Spice& Sea Salt, śmietanka, wanilia, białko, herbata matcha, puder z cytrusów
MOKOSZ
Wódka Chopin infuzowana skórkami z cytryny, puree truskawkowe, sok z cytryny, syrop cukrowy, pianka hibiskusowa
BIES
Becherovka, Campari, Martini Rubino, syrop rozmarynowo- wiśniowy
ZORZA
Jack Daniel's Jabłkowy, sok jabłkowy, trawa cytrynowa, syrop falernum, limonka
DZIEWANNA
Woodford Reserve, triple sec, Benriach The Smoky 12, syrop z dziewanny
Hendric’s
40ml
Monkey 47
40ml
El Jimador Blanco
40ml
El Jimador Reposado
40ml
Herradura Plata
40ml
Herradura Reposado
40ml
Havana 3
40ml
Havana 7
40ml
Dictador 12yo
40ml
Dictador 20yo
40ml
Kraken Black Spiced
40ml
Kuna Panama Aged Ron
40ml
Jameson
40ml
Jack Daniel’s
40ml
Woodford Reserve
40ml
Chivas Regal 12yo
40ml
Belvedere
40ml
Chopin Potato
40ml
Młody ziemniak
40ml
Żubrówka czarna
40ml
Żubrówka bison grass
40ml
Krzeska
40ml
Jagermaister
40ml
Chopin likier
40ml
Jack Daniel’s Fire / Apple / Honey
40ml
Domowy rosół
Z makaronem
Panierowane polędwiczki z kurczaka
Z kuleczkami ziemniaczanymi i duszoną marchewką paryską z pomarańczą
Tagliatelle z pulpecikami z indyka
W sosie pomidorowym
Ziemniaczane kluseczki na słodko
Z prażonym jabłkiem i gruszką, cynamonem, masłem i sokiem z pomarańczy
Ziemniaczane kluseczki
Z dorszem, łososiem i brokułem
Pancakes
Z kremem czekoladowym, owocami i bitą śmietaną
Wersja EN
Price for Lunch: 45 PLN
Monday
SOUP
Kraków-style sour rye soup / white sausage / egg
MAIN COURSE
Chicken roulade with spinach and sun-dried tomatoes / saffron rice with colorful bell peppers / creamy curry sauce
VEGGIE
Breaded zucchini in panko with aged cheese / saffron rice with colorful bell peppers / creamy curry sauce / sugar snap peas
Tuesday
SOUP
Onion cream soup with white wine and thyme / garlic croutons / cheese chips
MAIN COURSE
Pork loin stuffed with plum and apricot / mashed potatoes with chives / cabbage salad with vegetables and lemon mayo
VEGGIE
Roasted cauliflower with plum and apricot / mashed potatoes with chives / cabbage salad with vegetables and lemon mayo
Wednesday
SOUP
Highlander-style cabbage soup with potatoes / grated cheese „Oscypek” / fresh lovage
MAIN COURSE
Baked zucchini stuffed with minced pork, tomatoes and bell pepper pepperonata / baked cheddar and mozzarella / Provençal dressing
VEGGIE
Baked zucchini stuffed with vegan "minced meat," tomatoes and bell pepper pepperonata / baked cheddar and mozzarella / Provençal dressing
Thursday
SOUP
Green vegetable minestrone / grandine pearl pasta
MAIN COURSE
Kraków-style Maczanka – slices of roasted pork with caraway and onion / buttery challah / pickled cucumbers marinated with mustard seeds and cinnamon / fries
VEGGIE
Kraków-style Maczanka – pulled oyster mushrooms roasted with caraway and onion / buttery challah / pickled cucumbers marinated with mustard seeds and cinnamon / fries
Friday
SOUP
Vegetable spring rolls / sweet chili sauce with lemon and coriander
MAIN COURSE
Miso ramen with sesame chicken / wakame / nori / broad beans / egg / shallot / bamboo shoots / ramen noodles
VEGGIE
Miso ramen with roasted sesame tofu / wakame / nori / broad beans / egg / shallot / bamboo shoots / ramen noodles
Beef tartare
sous vide egg yol k emulsion / espresso oil / smoked ginge r mayon naise / pickled rose petals / Worcestershire sauce / shallot / capers / chives / pickled cucumber / marinated bolete mushroom with mustard and apple vinegar / Meaux mustard / potato crips / fresh bread / wild garlic butter
Prawns in wine – butter sauce
shallot / garlic / shrimp butter / cherry tomatoes with coriander / parsley / arugula / rosemary focaccia /herb olive oil
Smoked sheep’s cheese „Oscypek”
Hot smoked cheese souffle "Oscypek" with sage / homemade bagel with poppy seeds and red pepper / sunflower sprout and arugula pesto / Chutney made with cranberries, blueberries and fig vinegar / milk crisp
Roasted duck broth
lovage dumplings / root vegetables / dumpling filled with duck / parsley
Fish soup
salmon / crimson snapper / lemongrass / kaffir lime leaves / tomatoes / garlic / potatoes / leeks / dill / cream
Grilled chicken salad
Yogurt marinade with herbs and Roman cumin / romaine lettuce / broccoli sprouts / bacon / Grana Padano flakes / roasted sunflower seeds / cherry tomatoes / fresh cucumber / thyme and garlic baguette crisps / mayonnaise dressing with anchovies, capers and parsley
Carmelized goat cheese salad
Lettuce / baby spinach / raspberry dressing with fig vinegar / watermelon marinated in Chopin cherry liqeuer / watermelon radish with maple syrup and ginger / roasted pear with pistachios / caramelized walnuts / asparagus with mint / orange caviar / herb waffle
Dry-aged loin 270g
demi glace sauce with garlic peppercorns and chanterelle mushrooms/ wild garlic butter/ potato souffle with wild garlic and grated sheep's cheese "Oscypek"/ green beans with bacon and carmelized nuts
Dry-aged roast beef 300g
demi glace sauce with garlic peppercorns and chanterelle mushrooms/ wild garlic butter/ potato souffle with wild garlic and grated sheep's cheese "Oscypek"/ green beans with bacon and carmelized nuts
Sous vide duck breast
POTATO GRATIN WITH WILD GARLIC AND GRATED SHEEP’S CHEESE “OSCYPEK” / SOUS VIDE EGG YOLK EMULSION / DEMI-GLACE SAUCE WITH CHOPIN’S CHERRY LIQUERE AND CHERRIES / ROASTED BEETROOT PUREE WITH WALNUT VINEGAR / CARAMELIZED PARSLEY WITH VANILLA AND SEA BUCKTHORN
Roast pork
HONEYDEW HONEY WITH ROSEMARY AND SMOKED PEPPER / PORTOBELLO MUSHROOM IN DEMI-GLACE SAUCE WITH CREAM AND MEUX MUSTARD / HALUSKY POTATO DUMPLINGS WITH MARINATED PUMPKIN WITH MAPLE SYRUP AND GINGER / CARAMELIZED PLUM WITH CINNAMON
Sous vide corn chicken breast
roasted sweet potato mousse with rosemary and peanut butter / hollandaise sauce with regional sheep cheese "Bryndza" / wild broccoli / snap peas / cauliflower cooked with saffron / broad beans / samphire
Veal
sous vide milk-fed veal tenderloin / Madeira and Porto wine sauce with capers, wild garlic in cornelian cherry vinegar / parsnip mousse with toasted sesame / herb chimichurri with chili and lime
Dumplings stuffed with smoked cheese and potato
broad beans / roasted onion / butter emulsion with apple cider / green spring onions / chives / bacon crumbs / black cumin / sour cream from the Małopolska region
Potato dumplings with wild mushrooms & beef tenderloin
PAN-GRILLED BEEF TENDERLOIN STRIPS / DEMI-GLACE SAUCE / SPRING ONIONS / CHIVES / TRUFFLE PASTE / EMILGRANA CHEESE / ROASTED PUMPKIN SEEDS / FRIED CARROT STICKS / LEEK / CHICORY / SHALLOT / GARLIC / PROVENCAL HERBS
Potato dumplings with wild mushrooms
SAUCE OF ROASTED VEGETABLES SIMMERED IN RED WINE / TRUFFLE PASTE / MARINATED PUMPKIN WITH MAPLE SYRUP AND GINGER / VEGAN CHEESE / ROASTED PUMPKIN SEEDS / FRIED CARROT STICKS / LEEK / CHICORY / SHALLOT / GARLIC / PROVENCAL HERBS
Tagliatelle with shrimps
SHALLOTS / GARLIC / COLORFUL CHERRY TOMATOES / WHITE WINE / PARSLEY / SHRIMP BUTTER
DRY – AGED RIBEYE STEAK 350g
DEMI - GLACE SAUCE WITH GREEN PEPPERCORNS AND CHANTERELLE MUSHROOMS / WILD GARLIC BUTTER/ ROASTED VEGETABLES WITH HERBS / BUTTERY MASHED POTATOES WITH TRUFFLE AND CHIVES
Beef tenderloin steak 200g
DEMI - GLACE SAUCE WITH GREEN PEPPERCORNS AND CHANTERELLE MUSHROOMS / WILD GARLIC BUTTER/ ROASTED VEGETABLES WITH HERBS / BUTTERY MASHED POTATOES WITH TRUFFLE AND CHIVES
Cheesecake
CREAMY KRAKÓW-STYLE CHEESECAKE / ROSE GLAZE WITH A TOUCH OF CHOPIN COCONUT LIQUEUR / HOMEMADE MILK AND DRIED FRUIT ICE CREAM / BLOOD ORANGE
Pistachio souffle
HOT PISTACHIO LAVA CAKE / STEWED STRAWBERRIES WITH RHUBARB / BUTTERMILK ICE CREAM WITH CHOPIN’S CHERRY LIQUERE AND THYME-INFUSED APRICOT
Espresso
Espresso
Americano
Americano
Cappuccino
Cappuccino
Wybór herbat liściastych
Herbaty czarne i aromatyzowane, herbaty zielone, napary
Pepsi / Pepsi max / 7up / Mirinda Orange / Schweppes Tonic
0,2l
Soki i nektary owocowe Toma
0,2l
Red bull
0,25l
Cisowianka gazowana / perlage
0,3l
Cisowianka niegazowana / perlage
0,7l
Guinness
0,44l
Okocim Lager lane
0,5l
PERUN
Gin Beefeater infuzowany cukierkami ice, mirabelka, sok z cytryny, sok jabłkowy, mięta, ogórek, top up prosecco
BABA JAGA
Rum Union Spice& Sea Salt, śmietanka, wanilia, białko, herbata matcha, puder z cytrusów
MOKOSZ
Wódka Chopin infuzowana skórkami z cytryny, puree truskawkowe, sok z cytryny, syrop cukrowy, pianka hibiskusowa
BIES
Becherovka, Campari, Martini Rubino, syrop rozmarynowo- wiśniowy
ZORZA
Jack Daniel's Jabłkowy, sok jabłkowy, trawa cytrynowa, syrop falernum, limonka
DZIEWANNA
Woodford Reserve, triple sec, Benriach The Smoky 12, syrop z dziewanny
Hendric’s
40ml
Monkey 47
40ml
El Jimador Blanco
40ml
El Jimador Reposado
40ml
Herradura Plata
40ml
Herradura Reposado
40ml
Havana 3
40ml
Havana 7
40ml
Dictador 12yo
40ml
Dictador 20yo
40ml
Kraken Black Spiced
40ml
Kuna Panama Aged Ron
40ml
Jameson
40ml
Jack Daniel’s
40ml
Woodford Reserve
40ml
Chivas Regal 12yo
40ml
Belvedere
40ml
Chopin Potato
40ml
Młody ziemniak
40ml
Żubrówka czarna
40ml
Żubrówka bison grass
40ml
Krzeska
40ml
Jagermaister
40ml
Chopin likier
40ml
Jack Daniel’s Fire / Apple / Honey
40ml
Homemade broth
With noodles
Breaded chicken tenderloin
With potato balls and stewed sweet carrots with orange
Tagliatelle with turkey meatballs
In tomato sauce
Sweet potato dumplings
With roasted apple and pear , cinnamon, butter and orange juice
Potato dumplings
In butter sauce with salmon cod and broccoli
Pancakes
With chocolate cream, fruit and whipped cream